Koken met Tajine

Een Tajine is een Marokkaanse stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in Marokko is de tajine populair. De keuken is een mix van invloeden uit de Arabische, Berberse, Afrikaanse , Spaanse, Corsicaanse, Portugese, Moorse, mediterrane, Turkse en Joodse keukens. Het rijkelijke gebruik van kruiden en specerijen zorgt ervoor dat de gerechten spannend van smaak zijn en tot verrassende combinaties leiden. Saffraan, kaneel, citroen, gember, komijn, koriander, kurkuma en niet te vergeten de verschillende pepers zijn de typische onmisbare ingrediënten. De belangrijkste tajinegerechten bestaan uit kip of lamsvlees of vis en gaat meestal vergezeld van couscous of brood. Natuurlijk zijn er ook overheerlijke vegetarische variaties.

We beginnen de workshop met een traditionele Marokkaans theeritueel.

Vervolgens gaan we de voorbereidingen starten voor de recepten van deTajine. Zodra de Tajine op het vuur staat te pruttelen, wordt het tijd voor een hapje en een drankje.

Zodra iedereen zijn stoofpotje klaar heeft, wordt de tafel gezellig gedekt om met zijn allen te genieten en te proeven van de geurige Tajine's.Kosten: € 45,00 p.p incl. alle ingredienten, marokkaans theeritueel,  hapje en drankje.
Tijdsduur: 3,5 uur
Aantal personen: 6-10 personen.